YILLIK: Annual of Istanbul Studies’in dördüncü sayısı çıktı!

YILLIK: Annual of Istanbul Studies 4’ün (2022) hakemli makalelerinde Fener evleri, erken cumhuriyet döneminde zenofobi tartışmaları ve Beyoğlu’nun ses peyzajı üzerine çalışmalar yer alıyor. Orçun Can Okan’ın “Projections of Xenophobia: The Capitulations, Employment, and Anglo-Turkish Relations in the 1920s” makalesi Erken Kariyer Makale Ödülü’nün sahibi.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonları’ndan bir eserin derinlemesine incelendiği Cabinet bölümünde Türkiye Hayvanları Koruma Cemiyeti başkanı Nazım Kıbrızlı’nın Fikret Adil’e sokak köpekleriyle ilgili yazdığı bir mektup ele alınıyor. Meclis bölümünde, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde 11 Ocak 2023’te açılan Meşgul Şehir: İşgal İstanbul’unda Siyaset ve Gündelik Hayat sergisinin küratörleri Daniel-Joseph MacArthur-Seal ve Gizem Tongo’nun derlediği ve sergi danışmanlarının yazar olarak katkı verdiği, İstanbul’un işgal yılları üzerine bir dosya yer alıyor.

İncelemeler ve İstanbul Kaynakçası bölümünde, Shirine Hamadeh ve Çiğdem Kafescioğlu’nun derlediği A Companion to Early Modern Istanbul kitabına James Grehan’ın yazdığı özel inceleme dışında dört kitap ve bir sergi incelemesi ile her zamanki gibi İstanbul üzerine en güncel çalışmaların bir araya getirildiği İstanbul Kaynakçası 2022 bulunuyor.

41. Grafik Tasarım Ödülleri’nde Başarı Ödülü’ne layık görülen YILLIK: Annual of Istanbul Studies ’in dördüncü sayısı çıktı! YILLIK 4 ve diğer tüm sayıları Pera Müzesi Artshop’ta ve kitapçılarda.

İpek Kıraç, BM Genel Kurulu Kapsamında New York’ta Düzenlenen Panelde Konuştu
Suna'nın Kızları

İpek Kıraç, BM Genel Kurulu Kapsamında New York’ta Düzenlenen Panelde Konuştu

Suna'nın Kızları kurucusu İpek Kıraç, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu Haftası kapsamında UN Women tarafından düzenlenen ‘’Generation Equality Midpoint Moment’’ etkinliğinde konuşmacı olarak yer aldı.

6. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı – İstanbul
NDAL

6. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı – İstanbul

Nörodejeneratif Hastalıklar için Gen ve Moleküler Tedavilerde İlerlemeler:
Son Sübcellüler ve Klinik İçgörüler 18-20 Nisan 2024, Pera Müzesi
Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı'nın altıncısı İstanbul'da katılımcılarını ağırlıyor. Konferans, ALS ve merkezi sinir sisteminin dejeneratif hastalıklarını anlamak ve tedavi etmek için çok yönlü ve disiplinlerarası bir yaklaşım benimsiyor.

Yeni Yayınımız Kurmak ve Onarmak çıktı!
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

Yeni Yayınımız Kurmak ve Onarmak çıktı!

Kurmak ve Onarmak, Türkiye’nin ilk kadın mimarlarından Mualla Eyüboğlu’nun kişisel arşivinden yola çıkarak hayatını ve 1940’lardan 1980’lere kadar süren meslek yaşantısını inceliyor.