Prof. Başak Lübeck Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Dr. A. Nazlı Başak, Lübeck ziyareti sırasında Lübeck Üniversitesi Nörogenetik Enstitüsü'nde “Anadolu Yarımadası: Nörodejeneratif Hastalıklar için zengin ve az bilinen bir kaynak” ve “Türkiye'de Parkinson Hastalığı GP2 Lübeck ve İstanbul'u Birbirine Bağlıyor” başlıklı iki konferans verdi.

“Aligning Science Across Parkinson”ın bir kaynak projesi olan GP2 kapsamında, Prof. Christine Klein ve ekibi ile heyecan verici bir işbirliğinden memnuniyet duyuyoruz. NDAL'ın doktora öğrencisi Tuğçe, Nanopore dizileme konusunda deneyim kazanmak için Dr. Joanne Trinh'in Lübeck'teki araştırma grubunda yedi ay geçirdiği eşsiz bir fırsat yakaladı.

Soldan sağa: A. Nazlı Başak, Tuğçe Gül, Christine Klein

Lübeck Üniversitesi Nörogenetik Enstitüsü'nün ilgili haberini okumak için lütfen buraya tıklayınız.

İpek Kıraç, BM Genel Kurulu Kapsamında New York’ta Düzenlenen Panelde Konuştu
Suna'nın Kızları

İpek Kıraç, BM Genel Kurulu Kapsamında New York’ta Düzenlenen Panelde Konuştu

Suna'nın Kızları kurucusu İpek Kıraç, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu Haftası kapsamında UN Women tarafından düzenlenen ‘’Generation Equality Midpoint Moment’’ etkinliğinde konuşmacı olarak yer aldı.

6. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı – İstanbul
NDAL

6. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı – İstanbul

Nörodejeneratif Hastalıklar için Gen ve Moleküler Tedavilerde İlerlemeler:
Son Sübcellüler ve Klinik İçgörüler 18-20 Nisan 2024, Pera Müzesi
Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı'nın altıncısı İstanbul'da katılımcılarını ağırlıyor. Konferans, ALS ve merkezi sinir sisteminin dejeneratif hastalıklarını anlamak ve tedavi etmek için çok yönlü ve disiplinlerarası bir yaklaşım benimsiyor.

Yeni Yayınımız Kurmak ve Onarmak çıktı!
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

Yeni Yayınımız Kurmak ve Onarmak çıktı!

Kurmak ve Onarmak, Türkiye’nin ilk kadın mimarlarından Mualla Eyüboğlu’nun kişisel arşivinden yola çıkarak hayatını ve 1940’lardan 1980’lere kadar süren meslek yaşantısını inceliyor.