Pera Müzesi’ne Felis Ödülü

Pera Müzesi ve Meditopia iş birliğiyle, Kabuk Studio’nun katkılarıyla hazırlanan “İstanbul Panoraması'na Farkındalıkla Bakış” deneyim videosu, pazarlama ve iletişim dünyasının en prestijli ödül programlarından MediaCat Felis’te ödüle layık görüldü.

Brand Week İstanbul kapsamında bu yıl on sekizincisi düzenlenen MediaCat Felis Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen görkemli törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 4 bin 272 başvurunun yapıldığı Felis Ödülleri’nde Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Meditopia iş birliği ve Kabuk Studio katkılarıyla hazırladığı İstanbul Panoraması'na Farkındalıkla Bakış deneyim videosu ile Digital & Mobile Felis bölümünün “Hareketlendirme ve Animasyon Tasarımı” kategorisinde Felis Ödülü’nün sahibi oldu.

Sanatseverleri, Antoine de Favray’nin 18. yüzyılda tuvale resmettiği “İstanbul Panoraması”nın içinde üç boyutlu bir gezintiye çıkaran dijital deneyim videosu, bu yaklaşımıyla sanatı bilinçli farkındalık ile buluşturuyor. Tuvalden dijital platforma taşınan, eşsiz detaylarla dolu bu sanat eserinin içinde meditasyon müzikleri eşliğinde keyifli bir gezintiye çıkan sanatseverler, 18. yüzyıl İstanbul’una ait ayrıntıları incelerken içlerinde uyanan duyguları da keşfetme fırsatı buluyor. Ekranlarından yüzyıllar öncesinin İstanbul manzarasına üç boyutlu bakarken ses ve meditatif müzik eşliğinde zihinsel bir yolculuğa çıkmak isteyenler, İstanbul Panoraması'na Farkındalıkla Bakış videosunu Pera Müzesi YouTube kanalından ücretsiz izleyebiliyor.

Yaratıcılığın etkisini değerlendiren, bölüm ve kategorileriyle Türkiye’nin en kapsamlı yaratıcılık yarışması olan MediaCat Felis Ödülleri’nin Digital & Mobile Felis bölümü,teknolojiyi ve yaratıcılığı bir araya getiren; çevrimiçi, yenilikçi, yaratıcı ve teknolojik çözümlerle marka değerini yükseltme amacı taşıyan dijital ve mobil işleri ödüllendiriyor.

İpek Kıraç, BM Genel Kurulu Kapsamında New York’ta Düzenlenen Panelde Konuştu
Suna'nın Kızları

İpek Kıraç, BM Genel Kurulu Kapsamında New York’ta Düzenlenen Panelde Konuştu

Suna'nın Kızları kurucusu İpek Kıraç, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu Haftası kapsamında UN Women tarafından düzenlenen ‘’Generation Equality Midpoint Moment’’ etkinliğinde konuşmacı olarak yer aldı.

6. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı – İstanbul
NDAL

6. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı – İstanbul

Nörodejeneratif Hastalıklar için Gen ve Moleküler Tedavilerde İlerlemeler:
Son Sübcellüler ve Klinik İçgörüler 18-20 Nisan 2024, Pera Müzesi
Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı'nın altıncısı İstanbul'da katılımcılarını ağırlıyor. Konferans, ALS ve merkezi sinir sisteminin dejeneratif hastalıklarını anlamak ve tedavi etmek için çok yönlü ve disiplinlerarası bir yaklaşım benimsiyor.

Yeni Yayınımız Kurmak ve Onarmak çıktı!
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

Yeni Yayınımız Kurmak ve Onarmak çıktı!

Kurmak ve Onarmak, Türkiye’nin ilk kadın mimarlarından Mualla Eyüboğlu’nun kişisel arşivinden yola çıkarak hayatını ve 1940’lardan 1980’lere kadar süren meslek yaşantısını inceliyor.