6. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı – İstanbul

Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı'nın altıncısında İstanbul'da hepinizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Öncekiler gibi bu konferans da ALS ve merkezi sinir sisteminin dejeneratif hastalıklarını anlamak ve tedavi etmek için çok yönlü ve disiplinlerarası bir yaklaşım benimseyecek.

2005 yılından bu yana Suna ve İnan Kıraç Vakfı Nörodejenerasyon Araştırma Laboratuvarı (NDAL), nörodejeneratif hastalıkları daha iyi anlamak ve tedavi etmek için uluslararası çabalara katılan bir parçası olmuştur. Massachusetts Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ve Brown Üniversitesi gibi dünyaca ünlü akademisyenlerle, yakın iş birlikleri dahil olmak üzere dünya çapında saygın akademisyenlerle çalışmaktan onur duyuyoruz.

NDAL, Temmuz 2018'de İstanbul, Topkapı'daki Koç Üniversitesi Hastanesi'ndeki yeni evine taşındı. NDAL şimdi seçkin bir araştırma hastanesinin ve Koç Üniversitesi Dönüşümsel Tıp Araştırma Merkezi KUTTAM'ın bir parçası olarak, iş birliği yapma, yenilik üretme, keşfetme ve alana katkıda bulunma yeteneğini güçlendirmiştir. Hastane ortamında faaliyet göstermesi, NDAL'ın daha fazla hastaya ulaşmasına ve yeni, son derece etkili yollarla disiplinlerarası araştırma projelerini keşfetmesine olanak tanır. Çabaları arasında NDAL, son yıllarda sporadik ALS üzerine Project MinE; spastik ataksiler üzerine EJP-RD Girişimi PROSPAX; ve Global Parkinson Genetik Programı olan GP2 Projesi gibi birkaç iddialı uluslararası konsorsiyumun aktif bir üyesi haline gelmiştir.

Kuruluşundan bu yana, Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı, küresel bilim topluluğu için uluslararası alanda tanınan bir buluşma noktasına dönüşmüştür. Konferans, önde gelen bilim insanlarının fikir alışverişi yapmasına ve yeni iş birlikleri ile araştırma projeleri için zemin hazırlamasına değerli bir fırsat sunmaktadır. Bu yılki Konferans, 'Nörodejeneratif Hastalıklar için Gen ve Moleküler Tedavilerde İlerlemeler: Son Sübcellüler ve Klinik İçgörüler' başlığıyla, nörodejenerasyonla ilişkili genleri ve nöronal kırılganlığın altında yatan hücresel mekanizmaları inceleyerek başlayacak, nörolojik hastalıklarda RNA işlev bozukluğu ve nöron-dışı patoloji ile devam edecek. Türkiye'de ALS'nin karmaşık yapısı ve sporadik ALS üzerine interaktif bir tartışma ile Konferans sona erecek olup, bu konferans, adını aldığı parlak ve ilham verici Suna Kıraç'ın vefatından bu yana düzenlenen ilk konferanstır. Bu Konferans, öncekiler gibi, Suna Kıraç'ın onuruna ve saygıdeğer anısına adanmıştır.

Nörodejeneratif hastalıklardan muzdarip milyonlarca hastanın ve ailelerinin adına, bu yılki Konferansa katkıda bulunan herkese, özellikle profesörler A. Nazlı Başak, Robert H. Brown, Jr. ve Jeffrey D. Macklis'e en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Verimli ve ilham verici bir konferans geçirmenizi, aynı zamanda İstanbul'da keyifli bir konaklama yapmanızı diliyoruz. Daha da önemlisi, bu Konferansın nörodejeneratif hastalık alanındaki çabalarınıza katkıda bulunmasını ve çalışmalarınızı güçlendirip geliştirecek yeni fikirler, sorular ve bilgiler keşfetmenizi umuyoruz.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı

Dóra Maurer, Vera Molnár ve Gizella Rákóczy'nin Eserleri Eylül’de Pera Müzesi'nde!
Pera Müzesi

Pera Müzesi, sonbaharı algoritma ve bilgisayar sanatının üç öncü ismi Dóra Maurer, Vera Molnár, Gizella Rákóczy’nin eserlerinden oluşan Hesaplar ve Tesadüfler: Macaristan Ulusal Bankası Koleksiyonu'ndan Algoritma Sanatı adlı sergiyle karşılıyor. 19 Eylül’de açılacak sergi 26 Ocak 2025’e kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

İpek Kıraç ve UN Women İcra Direktörü Sima Bahous İstanbul’da Görüştü
Suna'nın Kızları

İpek Kıraç ve UN Women İcra Direktörü Sima Bahous İstanbul’da Görüştü

İpek Kıraç, Türkiye'yi ziyaret eden UN Women İcra Direktörü Sima Bahous ile bir araya gelerek, Suna’nın Kızları'nın çalışmalarını ve kız çocuklar için devlet, özel sektör, sivil toplum ve uluslararası kuruluşların iş birliğinin önemini vurguladı.

Kız Çocukların Güçlenmesi için Kız Kardeşlik Dayanışması Büyümeye Devam Ediyor
Suna'nın Kızları

Kız Çocukların Güçlenmesi için Kız Kardeşlik Dayanışması Büyümeye Devam Ediyor

Suna'nın Kızları, Şanlıurfa Valiliği ve Koç Okulları iş birliğiyle 14-18 yaş arası kız çocukların güvenli öğrenme imkânları ve yaşam boyu beceriler kazanmalarını hedefleyen Yaz Enstitüsü’nü tamamladı.