5. Suna Kıraç Çalıştayı “From Genetic Models of Neurodegenerative Disease to Therapies” başlığıyla Koç Üniversitesi’nde gerçekleşti!
5. Suna Kıraç Çalıştayı “From Genetic Models of Neurodegenerative Disease to Therapies” başlığı altında, 20-23 Şubat 2024 tarihleri arasında Koç Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Brown Üniversitesi ile yapılan toplantı, Brown Üniversitesi Nörobilim ve Moleküler ve Hücre Biyolojisi/ Biyokimya Bölümleri ile yapılandırılmış NDAL iş birliği çerçevesinde planlandı.
Dört günlük bilimsel programın ilk üç günü KUH-AIMES’de yapıldı. Brown Üniversitesi'nden akademisyenler “Model Organizmalar, Yeni Teknolojiler” ve “Hastalıklar ve Geliştirilen Tedaviler” başlıkları altındaki sunumlarını didaktik bir biçimde anlattılar. Son gün ise Rumeli Feneri Kampüsü’nde, araştırmalarını ayrıntılı bir şekilde öğrencilerle paylaştılar.
Son oturumda Koç Üniversitesi Yapısal Biyoloji Laboratuvarı’ndan Hasan Demirci ve NDAL’dan A. Nazlı Başak da çalışmalarını sundular. Ayrıca toplantının ikinci gününde Suna ve İnan Kıraç Vakfı / Brown Üniversitesi doktora öğrencileri Doruk Savaş ve Ezgi Memiş interaktif bir oturumda Brown Üniversitesi, ABD’de doktora nasıl yapılır konusunu öğrencilerle tartıştılar. Çalıştaya toplam 120 kişi katıldı ve düzenli takip edenlere sertifikaları takdim edildi.
Pera Müzesi, 20. Yılını İki Önemli Sergi ile Kutluyor
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 20. yıl kutlamaları kapsamında iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor: MARCEL DZAMA: Ay Işığıyla Dans – Arkadaşı Raymond Pettibon’dan küçük bir yardımla ve SAMİH RİFAT: "Çok İş Var Yapacak" – fotoğraflar, filmler, çizimler, şiirler, defterler, kitaplar ve müzik… Bu sergiler, ziyaretçileri Marcel Dzama ve Samih Rifat’ın özgün sanatsal ve entelektüel dünyalarına davet ederek çağdaş sanat ve kültürel miras üzerine etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonları Dijital Erişime Açıldı
Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın kuruluşundan bu yana Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluşturduğu koleksiyonları, dijital ortamda erişime açıldı. Sanatı ve kültürel mirası daha geniş kitlelerle paylaşmayı amaçlayan bu dijital dönüşümle, müze bünyesinde yer alan Kütahya Çini ve Seramikleri, Oryantalist Resim, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyonlarından 2 bin 510 eser İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün web sitesinde incelenebiliyor.
Suna’nın Kızları Hindistan’da: Kız Çocukların Güçlenmesi İçin Küresel Dayanışma
Suna’nın Kızları ekibi ve Kız Çocuk Odaklı Tasarım Destek Topluluğu katılımcıları, kız çocuklara yönelik çalışan yerel kurumlarla deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla 18 - 20 Şubat tarihleri arasında Hindistan’ın Mumbai kentindeydi.